ביטקוין – מדוע חברות גדולות ומיליארדים רוכשות והופכות אותו למקובל
ביטקוין כמעט הפכה למטבע עולמי ו PayPal החברה המוכרת ביותר לישראלים בתחום התירה השנה מסחר באמצעות המטבע הווירטואלי
ביטקוין כמעט הפכה למטבע עולמי ו PayPal החברה המוכרת ביותר לישראלים בתחום התירה השנה מסחר באמצעות המטבע הווירטואלי ביטקוין, החברה שואפת "להגדיל את הבנת הצרכן בנושא המטבעות הווירטואליים" Square רכשה ביטקוין בסכום של כ-50 מיליון דולרים – 1% מכלל הנכסים הפיננסיים של החברה מה ההשפעה של צעדים אלה על עתידו של המטבע?
*נציין כי כל הנכתב במאמר זה לא מהווה ייעוץ פיננסי כזה או אחר ולא המלצה לרכישת ביטקוין. חלק נכתב על פי השקפתנו ודעתנו וחלק אחר על פי מקורות המצוטטים בסופה של הכתבה
ביום כתיבת שורות אלו, הביטקוין ירד בעשרה אחוזים וניצב על סכום של כ-50 אלף שקלים. הייתם מאמינים לפני כשלוש שנים, כשהביטקוין היה בשיא של כ-20 אלף שקלים – וצלל, שנכתוב את המשפט הזה? עד שמאמר זה ייצא לאור ויתפרסם, הביטקוין עשוי לעבור תהפוכות רבות.
ביטקוין: אין סיכוי בלי סיכון
מי שמפחד מהימורים בסיכון גבוה, השקעה בביטקוין – והמאמר הזה, אינם בשבילו. אותם אנשים מוזמנים ללכת ולהשקיע באפיקים "סולידיים" עם תשואה של 4%. אבל אתם יודעים איך זה בחיים. אין סיכוי בלי סיכון וככל שעולה הסיכון כך עולה הסיכוי. כל הסימנים עכשיו מראים שהביטקוין, שחצה את רף 50 אלף הדולרים, ככל הנראה יגיע גם ל-100 אלף דולרים. במאמר זה נסביר מדוע, בהתמקדות על סיבה אחת מרכזית – חברות הענק שהופכות את המטבע ליותר מקובל ולגיטימי.
השקעה בביטקוין: איזה סוג של משקיעים אתם?
נחלק רגע את המשקיעים לשניים. 1. אנשים כמו הבעלים של בית"ר ירושלים משה חוגג, שפשוט הימרו נכון על המטבע והפכו למולטי מיליונרים בזכות השקעה נכונה במטבע הווירטואלי, מזמן. לחלקם יש חושים מחודדים, לחלקם יש חברים או סביבה שעודדה אותם להשקיע בזמן ולחלק אחר פשוט שפר המזל. הם כבר עשו את ההון שלהם מהמטבע הווירטואלי.
2. אתם, אני, אנחנו – כמעט כל שאר משקיעי הביטקוין, שהחלו לסחור בו בשנים האחרונות לאחר הפריצה שלו. מאמר זה פונה בעיקר לאנשים בקטגוריה 2 ולאנשים בקטגוריה 3 (אנשים שלא משקיעים בביטקוין – למה בדיוק אתם מחכים?!) ומסביר לכם שכדאי לכם מאוד להתחיל לחשוב בכיוון של הביטקוין, כי בסוף תמצאו את עצמכם היחידים שלא עשו איזשהו רווח בביטקוין.
רוצים למשוך את הביטקוין? Hold the Horses
בשנים האחרונות היו גם הרבה מפסידים. במיוחד אנשים שראו את הנפילה של הביטקוין, נלחצו והעדיפו למשוך את הכסף. שלא נדבר על תופעת איבוד הסיסמאות – של אנשים ששכחו את הסיסמא, יחד עם מאות מיליוני דולרים, וסגורים בכלוב של זהב. לכן, בין היתר, עדיף להשקיע דרך מערכת בייננס, עליה נכתוב מאמר שלם בנפרד כי מגיע לה את הכבוד הראוי לה. לענייננו, בגלל שגם בזמן כתיבת שורות אלה אנחנו בימי של ירידה, זכרו שני משפטים:
- Hold the Horses – פשוט חכו בסבלנות, כל הסטטיסטיקות מראות שהמטבע יעלה – ובגדול. זו ההתנהגות של המטבע, ירידות גדולות ועליות גדולות.
- אל תתנו לו לשלוט בכם – תשלטו אתם בו. תחליטו אתם מתי להוציא או להעביר את הכסף. אל תתנו לירידה בשווי המטבע "להחליט בשבילכם".
הביטקוין וחברות הענק
הביטקוין דוהר ולא עוצר, ובימים האחרונים המטבע המבוזר חצה כבר את רף ה-57 אלף דולרים. המטבע הווירטואלי עקף מזמן את רמות השיא של שנת 2017, שם שווי המטבע נסב סביב 20 אלף דולרים, ואז התמוטט לתקופה.
ואולי לחברות הענק, פייפאל (PayPal) וסקוור (Square), יש בכך חלק? חברות הענק הדיגיטליות, שמחליפות אט אט את הבנקים הישנים, אימצו לחיקם לאחרונה את מטבע הביטקוין.
מסמכים רשמיים של החברה, שפורסמו ב-BBC בחודשים האחרונים חשפו את ההחלטה של PayPal להיכנס לשוק הקריפטו. החברה הודיעה באופן רשמי כי לקוחותיה יוכלו לקנות ולמכור ביטקוין ומטבעות וירטואליים נוספים באמצעות חשבונות הפייפאל שלהם.
פייפאל מציגה: עשור של קריפטו
בנוסף, מטבעות וירטואליים אלה יוכלו לשמש לרכישת מוצרים מ-26 מיליון חנויות שמקבלות PayPal, כך נכתב בהצהרה הרשמית של החברה.
PayPal מתכננת לפרוס אפשרויות קנייה בארה"ב במהלך השבועות הקרובים, עם השקה מלאה שתתחיל בשנה הבאה. אין ספק שהחלטות מסוג זה של ענקית כמו פייפאל, תורמות להתחזקותו הגדולה של המטבע.
גם ליטקוין, איטריום וקאש
לאחר ההצהרה של PayPal, מחירי הביטקוין עלו באופן מידי. המטבעות הקריפטוגרפים האחרים שיתווספו ראשונים ל- PayPal יהיו ליטקוין, איטריום וקאש. "הכול יאוחסן ישירות בארנק הדיגיטלי של PayPal", אמרו בחברה.
בימינו אנו, מטבעות קריפטו נותרו אמצעי תשלום נישתי יחסית, בין השאר בגלל השינוי המהיר במחירים, זאת בהשוואה למטבעות המסורתיים הנתמכים על ידי המדינה. הנישתיות הזו הפכה את מטבעות הקריפטו לפופולאריים בקרב סוגים מסוימים של משקיעים.
PayPal הודיעה כי היא שואפת "להגביר את הבנת הצרכן באימוץ המטבע הווירטואלי. כחלק מההיצע הזה, PayPal תספק לבעלי חשבונות תוכן חינוכי שיעזור להם להבין את המערכת האקולוגית של מטבע קריפטוגרפים", נכתב.
סקוור רכשה 4,709 ביטקוין
בנוסף, חברת ענק נוספת בחרה להשקיע בביטקוין. חברת הפינטק האמריקאית "סקוור" (Square), שנמצאת בבעלותו של ג'ק דורסי, מייסד ומנכ"ל טוויטר, הודיעה בחודש שעבר שרכשה כ-4,709 ביטקוין, זאת בעבור סכום של כ-50 מיליון דולרים.
בסך הכל, החליטו ב- Square לרכוש ביטקוין ב-1% מכלל הנכסים הפיננסיים של החברה כפי שמשתקפים בדו"חות הכספיים ברבעון השני של 2020.
בין השאר, מפעילה סקוור את Cash App – האפליקציה הפופולרית להעברת הכספים. המניה של סקוור, הנסחרת בבורסת ניו יורק זינקה בכ-193% מתחילת השנה.
יותר רוכשים לגיטימיים בוחרים בביטקוין
שתי חברות הללו, פייפאל וסקוור, הצטרפו לרוכשים לגיטימיים רבים ובעלי הון – שבוחרים להשקיע במטבע הזה כמו אלון מאסק האגדי, שכל ציוץ שלו משנה עולמות בכלכלה העולמית. מה שתדלק בין היתר את הזינוק של הביטקוין היה עצם הקבלה שלו ככלי השקעה לגיטימי ע"י משקיעים וחברות, לדוגמה: מאסטרקארד, טסלה ובנק אוף ניו יורק מלון.
כך, אט אט, נשברת הסטיגמה של המטבע, שכביכול נסחר על בעיקר על ידי עבריינים וארגוני פשיעה. חברות הענק מבינות שמדובר במטבע לגיטימי, ששווה להשקיע בו.
לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:
אהבה אובססיבית ולמה חשוב לגלות אותה בזמן?
סטטיק ובן אל כבר נפרדו ועכשיו הם מדברים על הכול