אהבה אובססיבית ולמה חשוב לגלות אותה בזמן?

אהבה אובססיבית מסוכנת? למה חשוב להתייחס לזה בכובד ראש? אהבה יכולה להיות דבר מקסים, מרפא ומרוממם כשמדובר בקשר שמעורר התרגשות פיזית

אהבה אובססיבית מסוכנת? למה חשוב להתייחס לזה בכובד ראש? אהבה יכולה להיות דבר מקסים, מרפא ומרוממם כשמדובר בקשר שמעורר התרגשות פיזית, רגשית והדדית שמחברת בין השניים יחד.   

אבל לאהבה יש פנים רבות, אהבה יכולה להיות חזקה כל כך שהקשר עם הבן זוג או הבת זוג עצום וגדול עד כדי כך, שנולדת לנו "אהבה אובססיבית".

מהי אהבה אובססיבית?

מסגרת זוגית מסוג זה בן או בת הזוג למעשה מתאהבים באהבה ולא בפרטנר שלהם. מקרים אלו יכולים להופיע גם מהצד של הבת זוג וגם מהצד של הבן זוג. 

הם מבליטים תכונות מסוימות שאליהם הם נמשכים ולא נותנים תשומת לב לתכונות נוספות שקיימות אצל אותו פרטנר. הם יוצרים למעשה דמות דמיונית אידיאלית וכופים את רגשותיהם ומחשבותיהם על אותו אדם ככה שאין הלימה בין התמונה שהם רואים לבין המציאות. ואהבה כזו שמתארת רק את הפנטזיה דינה להיכשל.

הסיבה שאהבה הופכת לאובססיבית –

רוב האנשים שסובלים מאהבה אובססיבית הם בדרך כלל אנשים שחוו בעבר נטישה או חוסר אהבה בילדות מההורים. כשהחסך לאהבה גדול הוא גורם לאותו אדם לפתח ציפיות בלתי מציאותיות מהבן זוג או הבת זוג.

 האנשים שכן יודעים להתמודד עם דחיה הם ממשיכים הלאה למרות הכאב והסבל. אך בני זוג אובססיביים מתקשים לקבל את הדחיה מאחר שהם לא מצליחים לראות את הפרטנר שלהם כישות נפרדת מהם. ככה שהפרידה נתפסת עבורם כפגיעה בעצמם, (הדוגמא הכי טובה להמחשה היא כמו שאבד לכם איבר מהגוף שאתם חייבים להחזיר כדי להרגיש שלמים שוב.)

זה גורם להם לסבל וכאב בעוצמות אדירות שכמאט בלתי נסבלות ולא מצליחים לשרוד את תחושת הדחיה הנכפית עליהם, מה שגורם להם לסרב לפרידה ולנסות בכל הכוח להמשיך בקשר.

זה יכול להתבטא בהודעות בלתי פוסקות והטרדות, במעקב אובססיבי אחר אותו אדם, אם זה במידה החברתית ומעקב אחר תאריכים ומקומות שהם היו בהם, מתחילים לפעול מתחושות של כעס ונקמה כמו לצאת עם אדם אחר רק כדי לבחון את תגובתו של אותו אדם שהם אוהבים. ובמקרים קיצוניים אפילו איומים על חיי בת או הבת זוג.

מה ההבדל בין אהבה לאובססיה?

כשאנחנו מאוהבים קשה לנו לזהות את ההבדל בעצמינו, בין אם זו אהבה או אובססיה. יש את שלב ההתאהבות בהתחלה ועם הזמן הזוג המאוהב מוצא איזון ומבסס את מערכת היחסים שלהם על שיתוף פעולה, כבוד, חברות טובה ורצון הדדי. במצב של זוגיות אובססיבית קיים חוסר איזון שמתמשך לאורך כל המערכת יחסים המונעת מקנאה ורכושנות שיוצרת מסגרת של מערכת יחסים לא הדדית.

איך תדעו אם אתם אובססיביים?

תלותיות – האדם האובססיבי תמיד יפעל בצורות קיצוניות ויראה תלותיות באדם השני כאילו הוא אינו יכול לחיות בלעדיו.

אינטנסיביות – האדם האובססיבי תמיד רואה את הפרטנר שלו כישות בלתי נפרדת ממנו והוא צריך להתאים לציפיות ולפנטזיות של האדם האובססיבי.

הוצאת אנרגיה רבה בקשר – האדם האובססיבי עסוק כל הזמן באהבה שלו ובחשיבה רבה במהלך היום על האהבה בפרטנר שלו בכל מקום שהוא נמצא, עד כדי כך שזה תופס את כל יומו

המערכת היחסים באה על חשבון דברים חשובים אחרים – האדם האובססיבי לא יכול להתרכז בהמון תחומים חשובים אחרים ביומיום. כמו עבודה, משפחה, וחברים. הוא מקדיש את כל משאביו לאהבתו.

ביטול עצמי וביטול רצונות עבור הקשר – האדם האובססיבי לא יכול להתרחק פיזית מהפרטנר שלו לכן הוא תמיד ימצא את כל הדרכים לכך שהם יהיו יחד, עד כדי כך שהוא יבטל את הצרכים והרצונות שלו כדי להתאים את עצמו לאותו אדם שהוא אוהב.

 

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

סטטיק ובן אל כבר נפרדו ועכשיו הם מדברים על הכול

עבודה בחו”ל תמיד הייתה החלום שלכם? בואו לגלות למה דווקא עכשיו זה הזמן

עלול לעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button