חומצה פולית בהריון – כל מה שצריך לדעת
אם את רוצה להבין איך חומצה פולית בהריון תשפיע לטובה על בריאותך ובריאות ילדיך המאמר הבא יסביר לך בדיוק את היתרונות של החומצה הנהדרת הזאת:
כולם כיום כבר השכילו להבין עד כמה משטר של תזונה חשוב לכל בני האדם, אבל הרבה יותר מזה היא חשובה לאישה הרה, לשם התפתחות ואף גדילה תקינים ובריאים של העובר, בעוד משמעותי להיות מוזנים במספיק ויטמינים או חומרים מזינים, בטרם ובמשך תקופת ההיריון, והדבר אינו פוסח על חומצה פולית בהריון, שמומלצת לנשים שמתכננות, רוצות או מתעתדות להיכנס להיריון. בשל חשיבות העניין, טוב תעשו, נשים וגברים גם יחד, באם תמצו את קריאת המאמר שלפניכם למן ראשיתו ועד לתומו, וכך תגלו דברים חדשים אודות חומצה פולית בהריון – כל מה שצריך לדעת…
מה היא בכלל חומצה פולית?
חומצה פולית הינה התצורה מעשה ידי האנשים של ויטמין בי, בעודה מתווספת למאכלים כל שלהם, ואפשר לפגוש אותה אף בתוספי מזון. במידה והנכן מתכננות להיות הרות בקרוב, או שלחלופין הנכן נמצאות כבר בשלבים מתקדמים של תקופת ההיריון, טוב תעשו אם תוסיפו למערך התזונה שלכם חומצה פולית בהריון, על בסיס יום יומי, כמו גם תצרכו מזונות רוויים בחומצה פולית, בעוד היא נמצאת בצורה טבעית במאכלים, כגון – אגוזים, ירקות ירוקים, או לחלופין פרות הדר, וכיוצא בזאת.
באיזה מצבים כדאי ליטול?
כדאי שכל אישה, אשר נמצאת בגילאי הפוריות, אף במידה והיא בכלל לא מתכננת להיכנס להיריון, כי תיטול תוספי חומצה פולית, וזאת משום שחמישים אחוזים משיעור כלל ההריונות לא בדיוק תוכננו מראש. קל וחומר נכונה העובדה של נטילת חומצה פולית בהריון, משום שהגדילה של התינוק הינה לאלתר בשבועות הראשונים שבהן הוא מתפתח בתוך הרחם, שלפעמים נשים בכלל אינן מודעות לעובדה שהן בכלל בהריון.
מדוע חשוב לצרוך חומצה פולית בהריון?
חשוב לצרוך אותה דווקא בהריון על מנת לסייע בהתפתחות של הצינור העצבי ואף של מערכת העצבים של העובר בשלבים מוקדמים של תקופת ההיריון. מעבר לכך, חיוני לצרוך חומצה פולית גם למי שלא בהריון, לשם צמיחה והן התפתחות גופנית תקינות בקרב כל בני האדם, כאשר גוף האדם עושה שימוש בחומצה פולית על מנת לייצר די אן איי.
איזה מינון כדאי ליטול בזמן הריון?
המינון המומלץ של נטילת החומצה בזמן הריון הוא של ארבע מאות מיקרוגרם של חומצה פולית מדי יום ביומו כשתיים עשרה שבועות בטרם הכניסה להיריון, והן כלה בשלושה חודשים ראשונים של תקופת ההיריון. אפשר להשיג כיום תוספים של חומצה פולית בבתי מרקחת בלי כל מרשם, בכל מיני מינונים, בעוד יש לתור אחרי אלו שמכילים, כאמור לעיל, מינימום ארבע מאות מיקרוגרם של חומצה פולית, בעוד שלרוב תוספי מולטי ויטמין מכילים הרבה פחות מהמינון הרצוי. בנוסף לכך, משמעותי שתצרכו מזונות בריאים שיש בהם את החומצה הזאת, כמו למשל – דגנים מועשרים, ירקות עלים ירוקים, לחם, ברוקולי, אבוקדו, או תפוזים, וכיוצא בזה.
למה חייבים ליטול חומצה פולית בהריון?
חייבים ליטול אותה בזמן הריון הרבה מעבר למי שלא בהיריון, על מנת לתמוך בגדילה של העובר. הוספה של תוסף החומצה הפולית לתפריט התזונה הכללי בתקופת ההיריון יכול להפחית את הסיכונים שבהם ייוולד תינוק עם מומים בצינור העצבי. בוודאי צמד המלים הללו זר לכם, ועל כן נקדים להסביר אותו. ובכן, צינור עצבי הוא אחד מן הדברים הראשונים שחיוניים לגדילה של התינוק, אשר הופך את עמוד השדרה ואת המוח של התינוק לבריא, וכן לעצמות שתוחמות אותם.
תופעה זאת נוצרת בחודש עד החודש וחצי הראשונים של תקופת ההיריון. כאשר הצינור העצבי נפגם הדבר עשוי לנבוע כתוצאה משיבוש של ההתפתחות של הצינור העצבי של התינוק. הדבר עשוי להסב למנעד רב של מוגבלויות של התינוק, כמו לדוגמא – שיתוק של הרגליים, או חוסר שליחה בפעילות המעיים או בשלפוחית השתן, ואף חמור מכך.
יעניין אתכם גם –
חומצה פולית בהריון – כל מה שצריך לדעת
חוסר איזון הורמונלי – כך תדעי לזהות את הבעיה