תרומת ביצית – איך עובד התהליך?
לא כל הנשים בורכו בפוריות או ב"ביציות טובות" למדי, לכן תרומות ביצית יהיו הדבר הראשון שיחפשו. במאמר זה אספנו את כל המידע הרלוונטי על התהליך:
כאשר בגיל מסוים הרצון הטבעי של כל אישה מקונן בה להיות פורייה וללדת ילדים, בעוד המוכנות הנפשית או הפיסית שלה בשיאה. במקרים שכאלו, מצערים ככל שיהיו, מסתמן הפתרון של תרומת ביצית. אחת מן הסיבות הכי נפוצות לכך שבני הזוג יפנו לשם קבלת תרומת הביצית מקורה באיכות ביציות ירודה בעקבות גילה המתקדם של האישה, כאשר איכות הביציות של הנשים פוחתת בהתמדה עם תהליך ההזדקנות שלהן, ויורדת באופן ניכר עם הגיעו לגיל שלושים ושבע.
אנו בטוחים שהנושא מעסיק את הנשים ואת הגברים כאחד, ועל כן מומלץ לכם ליהנות מקריאה רציפה של המאמר שלפניכם, מן התחלתו ועד סיומו, וכך תשכילו להבין יותר על ההיבט של תרומת ביצית – איך עובד התהליך?
מי צריך תרומת ביצית?
יש כל מיני סיבות שבעטיים אנשים יצטרכו תרומת ביצית, ואלו הן המובילות שמבניהן –
- נשים שעברו את גילאי ארבעים ושתיים.
- בני זוג שבהם לנשים יש ביציות באיכות ירודה או בכלל בלי ביציות, אבל הם מעוניינים להביא לעולם ילדים ביולוגיים על ידי הזרע של הגבר.
- נשים עם גורמים גנטיים שהינן מעוניינות שלא להעביר אותם לילדים שלהן.
- נשים בלי שחלות, כי אם רחם שלם.
כיצד מתנהלת תרומת ביצית?
חברות או סוכנויות מסחריות, נוטות, לשם תרומת ביצית, להתאים, לגייס או לסנן נשים תורמות בריאות עבור יחידים או עבור בני זוג, כאשר המון מרפאות פוריות מציעות במרכולתן אף ביציות שאותן תרמו בני זוג שבורכו בעודף ביציות. יש כל מיני תרחישים, שלאורם האישה שמבקשת בתרומה ביצית, תבקש מקרובי משפחה או מחברים טובים כי יתרמו לה ביציות, ואלו עשויים להחליט על מחזור של תרומת ביציות קפואות או על תרומות ביציות טריות.
איך עובד התהליך של תרומת ביצית?
התהליך תרומת עובדת בשיטה הבאה –
- תורמת הביצית תקבל זריקות של הורמונים, וזאת על מנת לגרום לביוץ של כמה ביציות, בעוד הנשים משחררות, באופן טבעי, ביצה אחת מדי חודש, כאשר הזריקות הללו מאפשרות למספר רב של ביציות להתבגר בד בבד. כאשר הביציות של התורמת יהיו כבר בשלות ומוכנות להחזרה, רופא הפוריות שלה יקבע את המשך ההליך.
- תורמת הביצית תעבור תהליך של הרגעה, כאשר הרופא שלה יעשה שימוש במחט מונחית אולטרסאונד, אשר אותה הוא יכניס לכל זקיק בוגר, בשביל לחלץ כל ביצית. המעבדה תנסה להפרות כמה ביציות, על ידי הזרע של בן הזוג של הבעל או זרע נבחר של תורם. תהליך זה הוא נקרא הפריה חוץ גופית.
- בשלב הבא, יועבר העובר שהוא ביצית מופרית לתוך הרחם של האישה.
- במחזור של העברה טרי, מחזורי התורם ביצית והמקבל ביצית יהיו מסונכרנים על ידי קבלת תרופות.
- בתהליך של העברת ביצית מוקפאת, העוברים מוקפאים והן לרוב יועברו אחר כך. לפעמים עושים שימוש בהעברות ביצים קפואות, באופן הזה שאפשר לבצע בדיקה גנטית לפני השרשה לאנופלואידיה, שהיא מספר שאינו תקין של כרומוזומים.
- במידה והתהליך מצליח, העובר יישתל ברירית הרחם ויתפתח לגדול לכדי תינוק בריא.
מה הן הדרישות המקובלות לשם קבלת התרומה?
הדרישות המקובלות, וכן הרווחות, לשם התהליך של תרומת ביצית, מחייבות צליחה של בדיקות רפואיות ושל בדיקות פסיכולוגיות, אשר יש בהן הערכה של רזרבה שחלתית, היסטוריה רפואית באופן מעמיק ויסודי, וגם בדיקה גופנית, כאשר כל אלו נועדו על מנת לקבוע אם תורמת הביצית אמורה להיות מועמדת מוצלחת לתרומת הביצית, כאשר באופן מובהק, תורמות הביצית הינן נשים בריאות והן צעירות, לרוב בין גילאי עשרים ואחד ועד גילאי שלושים.
תורמות ביציות עוברות בדיקה פסיכולוגית ורפואית, הכוללת היסטוריה רפואית יסודית, בדיקה גופנית והערכת רזרבה שחלתית כדי לקבוע אם היא צפויה להיות מועמדת טובה לתורם. תורמות ביצית הן נשים צעירות בריאות, בדרך כלל בין הגילאים 21 עד 30.
יעניין אתכם גם –
גמילה ממוצץ – תעשו זאת רק ב- 10 צעדים
ארז קמרובסקי שהואשם בהטרדות מיניות לאחרונה מכחיש