עוגת שוקולד פרווה עסיסית, פשוטה ומהירה להכנה (10 דקות)
עוגת שוקולד פרווה סטייל ארצות הברית שהובאה מתקופת השפל הגדול בארצות הברית המוכרת גם בשם "עוגה מחרפנת" העוגה פרווה
עוגת שוקולד פרווה סטייל ארצות הברית שהובאה מתקופת השפל הגדול בארצות הברית המוכרת גם בשם "עוגה מחרפנת" העוגה פרווה ובנוסף נטולת ביצים מתכון קל וטעים.
קצת על ההיסטוריה של עוגת שוקולד פרווה האמריקאית –
בשנת 1929 הייתה קריסה כלכלית קשה בארצות הברית, משפחות רבות היו חייבות למתוח את התקציבים וכתוצאה מכך גם את המזון אמריקאים רבים היו חייבים להכין אוכל מינימלי וזול קינוחים נהיו מוצר יוקרתי לרוב האנשים "עוגה מחרפנת" הייתה הרבה יותר משתלמת להכנה והפתרון המושלם לבעיה לעומת עוגות אחרות על בסיס חלב, ביצים וחמאה העוגה הייתה בהרבה יותר קלה להכנה, בעוגה החלב הפך למים והביצים לסודה לשתייה וכך משפחות אמריקאיות רבות העבירו את תקופת השפל הגדול עם עוגת שוקולד פרווה מעלפת.
מתכון לעוגת שוקולד פרווה
רכיבים לעוגה:
- כוס וחצי של קמח לבן
- כוס של סוכר
- רבע כוס של אבקת קקאו לא ממותקת
- חצי כפית מלח
- כפית של סודה לשתייה
- כפית של תמצית וניל
- כפית של חומץ לבן
- שליש כוס שמן צמחי
- כוס של מים
רכיבים לציפוי:
- שתי כפות מחמאה
- רבע כוס של אבקת קקאו לא ממותקת
- כוס אבקת סוכר
- כף של תמצית וניל
אופן הכנת עוגת שוקולד פרווה –
- לקחת קערה גדולה ולשפוך לתוכה את הסוכר אבקת קקאו, מלח וסודה לשתייה ולערבב.
- לקחת קערה נפרדת ולשפוך לתוכה את התמצית וניל, חומץ לבן, שמן צמחי ומים.
- תיקחו את הקערה הראשונה עם האבקות המעורבבות לתוך הקערה השנייה עם הנוזלים.
- לערבב טוב טוב עד שלא יהיו גבישים בתוך הבלילה.
- תכניסו לתבנית של 8X8.
- תדליקו את התנור ל180 מעלות 10 דקות ואז תכניסו את העוגה ל 30-35 דקות.
- תחכו שהעוגה תתקרר לפני הציפוי.
אופן הכנת הציפוי
- יש להמיס את המחמאה אפשר להשתמש בכיריים או במיקרוגל בחירה שלכם.
- מערבבים רבע כוס אבקת קקאו לא ממותקת עם המחמאה עד לקבלת קרם משחתי.
- לוקחים מיקסר וקערה גדולה יותר שופכים לתוך הקערה את הקרם המשחתי שנוצר לכם מוסיפים כף של מים חמים אבקת סוכר תמצית וניל ומערבבים במהירות נמוכה.
- כאשר כל המרכיבים מעורבבים תעבירו את המיקסר למהירות מהירה גבוה ותערבבו עוד 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ונקי של הקרם.
- עכשיו תשפכו את הציפוי על העוגה המקוררת
- בתאבון לכם