טיפול בצרבת – איך למנוע ולטפל בצרבת בדרך טבעית
צרבת היא בעיה מאוד נפוצה ולא נעימה בלשון המעטה. אנשים רבים לא ידועים איזה טיפול בצרבת וסובלים שנים רבות. כאן נסביר איך לטפל בדרך טבעית בבעיה
צרבת תופיעה לרוב אוכלוסיה הבוגרת במהלך חייהם, כך שבין אם יש לכם צרבת נכון לעכשיו או לא, המידע הבא יעזור לכם בעת הצורך. לפי בדיקות שנערכו בעולם בכל רגע נתון כ-30% מאוכלוסיית העולם סובלת מצרבת. צרבת יכולה להיות לא נעימה בלשון המעטה ולפגועה משמעותית בחיי היום יום, אנשים סובלים מצרבות שונות אשר יכולות להיות קליניות או חד שבועיות\חודשיות כך או כך עדיף למנועה את תופעת חומציות הקיבה ככל הניתן ואם אפשר לעבור טיפול בצרבת בדרכים טבעיות. במאמר זה נדבר על כל הדרכים הטבעיות למניעת הצרבת. על מנת למנועה צרבת קודם צריך לדעת מה גורם לצרבת ולזה ישנם גורמים רבים –
גורמים לצרבת
צרבת נגרמת כתוצאה מרפלוקס חומצי שעולה במעלה הוושט, בכך זה מוביל לאי-נוחות וצריבה. רפלוקס נגרם כתוצאה משינוי בתפקוד של השסתום המעגלי המפריד בין הוושט לקיבה. אך זאת לא תמיד איפה שהבעיה נגרמת. צרבת יכולה להיגרם מבקע סרעפתי, השמנת יתר, אכילת יתר והריון, עיקול לקוי, דיאטה לקויה וצריכת חומרים שונים אשר מורידים את הטונוס של סוגר הוושט התחתון וגורמים לתופעה הלא נעימה. בין החומרים שגורמים לצרבת : עישון סיגריות, אוכל מטוגן, משקאות מוגזים, קפאין, אלכוהול, תרופות ללחץ דם גבוה, הורמונים, אנטיביוטיקה, כימוטרפיה, כדורים נוגדי דיכאון.
בעזרת 8 תוספית טבעיים תוכלו להפחית משמעותית ואף להעלים את הופעת הצרבת מהחיים שלכם
סידן – אחד התוספים הטובים ביותר הוא סידן קרובנט וציטרט. שני התוספים הללו עובדים כסותרי חומצה ומקלים על צרבת אשר מופיעה לעיטים רחוקות. מומלץ בשימוש חד פעמי בין 500 ל-1000 מ"ג.
אלגינט – זהו סיב תזונתי הנמצא בדפנות התאים של אצות חומות. לגינט או בשמו השני חומצה אלגינית בעל יכולת ספיגה ייחודית ובשילוב עם תרכובות כמו סיד קרבונט יוצרים חומה החוסמת את הרפלוקס מלעלות למעלה אל תוך הוושט. המינון המומלץ הוא בין 400 ל-1000 מ"ג לאחר כל ארוחה ובנוסף כחצי שעה לפני השינה (חובה להדגיש כי יש להמנע משכיבה במשך אותה חצי שעה לפני השינה)
גומי מסטיק – במוצר זה משתמשים לרוב בטיפול נגד הליקובקטר. כידוע חיידק זה שכיח במיוחד ונמצא במהלך החיים אצל רוב הבני אדם. חיידק זה גורם תמיד לצרבות נוראיות שנעלמות כמעט לחלוטין בעזרת שימוש שלוש פעמים ביום בגומי מסטיק. המינון שעוזר לשיפור הצרבות הוא 350 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך שלוש שבועות.
DGL – מוצר טבעי אשר ממריץ את מנגנוני ההגנה הרגילים ועל ידי כך מגן על רירית הקיבה והוושט ועל הדרך גם מקל על תסמיני רפלוקס ותסמינים אחרים של צרבת. DGL עוזר בשיפור ההגנה הטבעית של הרירית ומערכת העיכול ובנוסף מגדיל את תוחלת חיים של התאים במעי הגס וזרימת הדם לאזור. את טבליות DGL נוטלים 20 דקות לפני כל ארוחה. על מנת לקבל את ההשפעה המטיבה ביותר יש ליטול את הטבליות למשך 8 עד 16 שבועות.
מלטונין – תוסף תזונה מעולה לטיפול בצרבת אשר עוזר רבות בהגנה המעי וקיבה. מלטונין עוזר בהקלה על הצרבת על ידי העלאת הלחץ של סוגר הוושט התחתון, מעלה את רמת גסטרין בסרום ובכך מקטין את היווצרות חומצות הקיבה, בכך מקל על הצרבת. מינון המומלץ של מלטונין הוא כ-3 מ"ג בערב או במקרים מסויימים לפני השינה.
שמן נענע חריפה – שמן זה עוזר לטפל בגירוי של מערכת העיקול העליוני וגירוי המעי הדק והגס. על מנת לקבל את ההשפעה הרצוי יש ליטול את שמן נענע החריפה דרך כמוסות על מנת לאפשר לשמן להגיעה למקום הרצוי שהוא המעי הדק והגס.המינון המומלץ הוא כמוסה או שתיים עשרים דקות לפני הארוחה, יש ליטול את הכמוסות שלוש פעמים ביום.
HCL – או בשמו השני בטאין הידרוכלוריד הוא תחליף לחומצת הקיבה הטבעית של הגוף. צרבת יכולה להגרם ממחסור בייצור החומצה, תופעה זאת קוראת בעיקר לאנשים מעל גיל 60. מחסור בחומצת HCL גורמת להופעה של ריבוי גזים בבטן והתנפחות הבטן כחצי שעה לאחר אכילת ארוחה. אם צרבת שלכם נובעת בגלל מחסור בחומצת HCL זהו הפתרון בשבילכם למניעת צרבת ובנוסף לעזרה לגוף שלכם למלאות את המחסור הקיים בו של החומצה. תחליף HCL חייב להכיל בתוכו גם אנזים פרוטיאז ופפסין אשר עוזר לפרק חלבונים. המינון המומלץ הוא עד שלוש פעמים ביום, כמוסה אחת או שתיים ביום של 500 מ"ג ביחד עם האוכל.
הערה חשובה: יש להיוועץ עם הרופא המטפל שלכם טרם תחילת הטיפול בכמוסות HCL.
שורש זנגביל ועלי ארטישוק –
שילוב תמציות של שורז זנגביל ועלי ארטישוק משפרים משמעותית את התסמינים של קיבה עצבנית ומונע הפרעות ניע במעי ובקיבה (אלו יכולים בקלות לגרום לצרבת), כך ששילוב של השניים עשוים לשפר משמעותית את הופעת הצרבת ולמגר את התופעה. המינון המומלץ הוא 100 מ"ג של תמצית עלי ארטישוק המכיל בתוכו 20% חומצת קפוילקינית ו-20 מ"ג של שורש זנגביל המכילה בתוכה 33% ג'נגרולים.
איך תוכלו לדעת איזה תוסף ליטול על מנת לטפל בבעיה שלכם?
לאנשים הסובלים מצרבת, רפלוקס חומצי וקיבה עצבנית ישנם דרכים מגוונות לטפל בבעיות שלהם, כל בעיה והפתרון האופטימלי בשבילה. להלן איפיון של הבעיות הנפוצות ואילו תכשירים מומלצים לבעיה זו:
- לסובלים מצרבת לא קלינית (צרבת המופיעה מידי פעם) הטיפול המתאים ביותר הוא בעזרת סותרי חומצה על בסיס סידן. טיפולים אלו לא מומלצים לשימוש ארוך טווח. ניתן להשתמש בסיף תזונתי אלגינט, טיפול ברפוסת אלגינט יכול להוות הקלה במידה והסותרי חומצה לא נותנים את התוצאה הרצויה.
- אנשים בעלי משקל עודף , נשים בהריון או אנשים הסובלים מבקע סרעפתי יכולים להיעזר בסיף תזונתי אלגינט. בנוסף לאנשים עם משקל עודף הטיפול הטבעי המומלץ ביותר לצרבת הוא קודם כל לנסות ולהוריד במשקל, ברוב המקרים
- אנשים הסובלים מצרבת בשל אכילת מזונות חומצתיים כגון קפה,אלכוהול, שוקולד, מטוגן וכו'. קודם כל מובן מעליו שעדיף לסלק את המאכלים הלא בריאים מהתפריט שלכם, אך בנוסף ניתן לטפל בתסמיני בעזרת סותרי חומצה על בסיס סידן וסיב תזונתי אלגינט. אופציה נוספת היא השימוש בתכשיר ה-DGL
- אנשים הסובלים ממחסור באנזימי עיכול ואו חומצה הידרכולורית – אחד הגורמים הנפוצים של צרבת הוא בשל תפוקה לא מספקת של האחד או השניים. המסחור בהם גורם פעמים רבות לנפיחות כחצי שעה לאחר האוכל, צרבת ותסמיני רפלוקס. על מנת לטפל בבעיה ניתן להשתמש בתוסף HCL (אין ליטול תוסף זה בלי התיעצות עם הרופא המטפל).
- אנשים הסובלים מצרבות ליליות – צרבות אשר מתרחשות בלילה נגרמות בגלל התנוחה בא הגוף נמצא, ניתן להקל בקלות על הצרבות בעזרת הרמת המיטה באזור הראש שלכם בכ-15 ס"מ. בכך תוכלו להקשות על מיצי הקיבה לעלות כלפי מעלה ולגרום לצרבת. בנוסף ניתן ליעזר בטיפול בעזרת סיב תזונתי אלגינט או בעזרת מלטונין.
- אנשים הסובלים מצרבת ביחד עם מעי רגיז – נמצא שהטיפול הטבעי היעיל ביותר למניעת הבעיה הוא בעזרת השילוב של שורש זנגביל ותמצית ארטישוק ואו שמן נענה חריפה (ציפוי אנטרי)
אולי יעניין אתכם גם –
שווארמה חגבים? המאכלים שבקרוב יגיעו לצלחות שלנו
נרקיסיסט, מה זה אומר? בואו לגלות האם אתם כאלה