חדר משותף לאחים ואחיות: השפעות חיוביות ושליליות
חדר משותף לאחיות או אחיות, מה צריך לדעת לפני שאנחנו שמים את האחים באותו חדר. איך ניצור אווירה שלא מבטלת את האופי של כל ילד?
רוב האנשים שגדלו בחדר משותף לאחים או חדר משותף עם אחיות היו ביחד מגיל צעיר. בשביל חלק מאתנו זה מלווה בזיכרונות מתוקים של שיתוף וחברות מלאה באהבה. למרות זאת, יכול להיות גם זיכרון של חוסר פרטיות וויתור. כיום המון משפחות לא יכולות להרשות לתת לילדים שלהם חדר פרטי אבל לפי מומחים זה יכול להיות לא מומלץ.
ילדים לומדים לתקשר עם אחרים מהתקשורת שלהם עם בני המשפחה. כאשר הם נמצאים בחדר משותף עם אחים הם לומדים לוותר, לשתף, להתחשב אחד בשני ועוד. אבל האם הם יריבו המון? ברגע שלילד יש חדר משלו מגיל צעיר הוא לא צריך להתמודד עם חלוקת החדר.
חדר משותף לאחים ואחיות – באיזה גיל הכי מומלץ?
ברגע שהתינוק ישן לילה שלם רצוף וכבר מצליח לעמוד לבד ואין סיבה שהוא יפריע לאח או אחות הגדולה לישון, אפשר להכניס אותם לחדר משותף.
מאוד חשוב להכין את הילדים למעבר הזה לפני כדי לא ליצור תחושה שלילית של ויתור פרטיות או הקרבה של האח הגדול לאח הקטן. הם צריכים להרגיש שמחים שהם מקבלים את האחריות הזאת ולהסביר להם כמה הם חשובים בתהליך. יהיה צורך בשינוי של החדר מכיוון שהחפצים והצעצועים של הקטן יתוספו לחדר המשותף אבל לא צריך לשנות יותר מדי שהאח הגדול לא ירגיש מקופח. חשוב לתת להם את הפרטיות שלהם ולחלק בצורה נכונה את החדר למרות שהוא משותף כמו פינה משלהם בארון הבגדים.
באיזה גיל אפשר להפריד?
הפרדה של חדר משותף לאחים היא גם צריכה לבוא עם הכנה. ההמלצה שלנו היא לחכות כמה שיותר! ילדים צריכים להתרגל אחד לשני ובעיקר ללמוד להתמודד עם ריבים וללמוד לסלוח אחד לשני. אם נבודד אותם מוקדם מדי הם לא יבינו את העיקרון הזה כמו שצריך והכל יהיה בזבוז זמן וכאב ראש.
מומלץ להפריד ממש לפני גיל ההתבגרות, הצורך שלהם בפרטיות ואינטימיות גובר לקראת גיל 9-11. כאשר מדובר באחים ממין השונה מומלץ להפריד בשלב יותר מוקדם 8-9. בגלל שהגוף משתנה בגיל הזה וכמובן את הבנים מעניין דברים שונים מאשר בנות.
לא כולם יכולים לתת חדר משלו לילדים בבית, והרבה יצטרכו לחיות בחדר משותף אבל חשוב לזכור שזה לא עושה להם נזק אלא פשוט צריך למצוא דרכים שונות להתאקלם אחד עם השני כמו למשל – תורות להתלבש בחדר.